Vakantiehuis zoeken:
Zoek een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Beschikbaarheid:

Huurprijs per week:

Naam huis of plaats:


A vendre une maison ...

Velen hebben een grote droom om ooit eens een huis te bezitten in Frankrijk. Heerlijk dat Franse leven, een als God in Zuidfrankrijk gevoel! Graag willen we onze ervaringen met u delen.

De Franse wijze van aan- en verkoop is een geheel andere werkwijze, iedereen kan hier huizen verkopen( wel uiteindelijk via een officiele makelaar), zelfs de notaris! Ook kan een huis bij diverse makelaars te koop worden aangeboden, soms ook voor verschillende prijzen.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus ..

  • Orienteer u zich via secondhome beurzen (ook de workshops), tijdschriften, boeken (zoals La Maison, Wim Bavelaar), sites (www.infofrankrijk.com).
  • Hoe gaat u uw vakantiehuis financieren: een Franse of een Nederlandse hypotheek of cash. Kunt u wel een hypotheek krijgen als uw pensioen niet geweldig is, laat u bijtijds informeren voor u het huis van uw dromen hebt gezien.
  • Verdiept u zich in het Franse erfrecht, koopt u het huis samen met uw kinderen/vrienden, is een SCI (een soort van maatschap) dan de aangewezen weg?
  • Maak een keuze waar u uw 2e huis zal moeten staan. Wat is belangrijk: aantal zonuren, temperatuur, zee, bos, bergen, afstand tot Nederland, bereibaarheid? Wilt u uw huis tzt verhuren, waar zijn dan uw kansen het grootst?
  • Waar moet de stad/omgeving aan voldoen: vlakbij de snelweg, vliegveld, grote stad met cultureel aanbod, vlak bij een ziekenhuis?
  • Waar moet de ligging van het huis aan voldoen: in of bij een dorp, stad, strand of ergens vrij op het platteland. Realiseert u zich ook wat de negatieve kanten zijn van uw keuze. Aan zee is natuurlijk prachtig maar houdt u van die zomerse drukte en de kans dat u uw huis niet kunt bereiken vanwege de vele toeristen die ook een plekje op het strand willen bemachtigen. Op het platteland ver van de bewoonde wereld is heerlijk, maar elke dag de auto pakken voor een knapperig stokbroodje of om de buurman iets te vragen...
  • Waar moet het huis aan voldoen: woonkamer met openhaard, aantal (slaap- of logeer-) kamers, grote keuken, aantal badkamers (erg fijn als u uw eigen badkamer niet hoeft te delen met uw logees), type verwarming (zelfs aan de Côte kan het fris zijn in de winter), aansluiting op riool en gemeentelijk waterbedrijf?
  • Waar moet de tuin aan voldoen: Is er een zwembad of is er ruimte om die te laten maken (kosten circa 35.000 euro voor 5x10 m.). Is de tuin aangelegd, is het terrein vlak of met terrassen opgebouwd. Hoe is dan het onderhoud?
  • Is er een gastenverblijf of is dit te realiseren bijv. in de garage of bij te bouwen. 

Juist omdat u de taal waarschijnijk (nog) niet zo goed spreekt en het hier in Frankrijk net allemaal anders gaat, is een Nederlandse makelaar die zijn werkterrein Frankrijk heeft, een plezierige bijkomstigheid. Kiest u dan iemand (leve internet) die woont/werkt in het gebied van uw keuze.

voorwaarden | volg ons op facebook