Vakantiehuis zoeken:
Zoek een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Beschikbaarheid:

Huurprijs per week:

Naam huis of plaats:


Mimosaroute

De Mimosaroute bestaat uit acht etappes om als de Mimosa vol in bloei staat, tussen januari en maart te rijden. Overigens, buiten deze periode ook een fraaie route!
De route is 130 kilometer lang en gaat langs/door 8 mooie dorpjes deels aan de Zuid-Franse kust. De route begint in het bloemendorp Bormes-les-Mimosas en eindigt in de bekende parfumstad Grasse.

Neem de D559

Bormes-les-Mimosas

Bormes=les-Mimosas is een karakteristiek middeleeuwse stadje, het lijkt geplakt tegen de berg. Dat betekent grote hoogte verschillen tussen de diverse wijkjes en de route ernaar toe. In Bormes-les-Mimosas kunt u vele soorten mimosabloemen ontdekken maar ook heel veel andere bloemen, planten en bomen. Bij de VVV kunt u een speciale wandelroute ophalen. Op zondag in de 3e week van februari komen praalwagens volgeladen met mimosa voor het bekendste bloemencorso.

Vervolg de D 559

Rayol-Canadel-sur-Mer

Rayol-Canadel-sur-Mer, nabij dit kust-dorpje met een prachtig uitzicht op het Ile d'Or ligt
het Domaine du Rayol. Het is een beschermd natuurgebied van 20 ha aan de voet van de Maures en tegenover de Iles d'Hyères, tussen Lavandou en Saint-Tropez.
De tuin ligt op een kaap en biedt een schitterend uitzicht over zee. Door het klimaat gedijen vele exotische planten en bomen hier goed. Van een woestijngebied, Mimosa bomen, Acacia's de beroemde Joshua bomen, Bamboe soorten, grote Eucalyptussenpalmen, Cactussen, Boomvaren etc. De tuin heeft zo'n 26.000 planten soorten. Op het terrein is een winkeltje waar vele zaden van exotische planten en bomen te koop zijn.
In de zomer is het mogelijk om in de baaien van het domaine de onderwatertuinen te bezoeken en te genieten van de vissen, anemonen en koralen.
Domaine du Rayol is het hele jaar elke dag open en te vinden aam de Avenue des Belges, Le Rayol-Canadel-sur-Mer

Vervolg de D559

Sainte-Maxime

Sainte-Maxime is  een bekende badplaats aan de Golf du Saint-Tropez. U rijdt langs de kustweg/boulevard met volop Platanen. Het oude gedeelte ligt rond een kleine haven ( u kunt daar ook parkeren). In de tuinen en parken zijn veel eucalyptussen, palmen, oleanders en mimosa's. Geniet van de prachtige Australische Mimosa in de Jardin Botanique des Myrtes.
In de haven ligt de Pont naar Saint-Tropez, u komt dan midden in het beroemde dorpje aan en heeft geen last van de drukte op de toegangswegen en de parkeerplaatsen.

Vervolg de D 559

Saint-Rafaël

Saint-Raphaël, wederom een bekende badplaats vlakbij de stad Fréjus. Het heeft een lange historie, de Romeinen waardeerden de ligging aan de prachtige kust en de rijke, ongerepte vegetatie. Wie het kon betalen had er zijn zomerverblijf met thermen/baden en een vivarium/visvijver. Via de VVV worden in het seizoen wandelingen georganiseerd door het Massif de l’Estérel op zoek naar de gele bloem en krijgt al wandelend uitleg.

Volg nu de D 6098

Mandelieu-La -Napoule

Mandelieu-la-Napoule is een badplaats aan de Côte die vooral geschiedkundige bekendheid heeft verworven vanwege Napoléon. Hier begint de Roûte Napolëon.
Het mimosafeest in Mandelieu-la-Napoule maakt deel uit van de winterfeesten aan de Côte d’Azur, de Grand Corso Fleuri. Zo'n 80.000 mimosabloemen worden gebruikt om alle praalwagens en kostuums prachtig te versieren.

Neem nu de D 38 en RD 94

Tanneron

Tanneron. Dit prachtige dorp is bereikbaar via de weg die Tanneron verbindt met Pégomas in Lac Saint Cassianus en Tournon.

Tanneron is de hoofdstad van het Tanneron Massif en bekend om zijn vele Mimosabossen.
Tussen januari en maart, tijdens de bloeiperiode van de mimosa, zijn de heuvels van het massief bedekt met de gele bloemen. Schitterend!

Neem nu de D309

Pégomas

Pégomas: in de mimosatuin vindt u 11 verschillende mimosasoorten. Het laatste weekend van januari wordt hier het mimosafeest gevierd, en de plaatselijke mimosakwekers heten u van harte welkom om hun mimosabloemen te komen bewonderen.

Neem nu neem nu de D9

Grasse

Grasse:Het schilderachtige stadje is al meer dan 200 jaar het centrum van de parfumerie industrie in Frankrijk. Deze industrie ontstond in de 17de eeuw met de handschoenmakers-parfumeurs die in de 18e eeuw parfumeurs werden. Het microklimaat van Grasse is uitstekend om massaal bloemen te kweken zoals viooltjes, jasmijn, roos, lavendel.
Hier worden de meeste parfums samengesteld voor de grote Franse modehuizen zoals Givency, Chanel, Hermès en Nina Richi. De grote parfumerieën zoals Fragonard, Galimard of Molinard openen hun deuren om de wereld van de parfumerie te laten ontdekken.
Het Internationaal museum van de Parfumerie toont de geschiedenis van de parfumerie en de verschillende stappen in de creatie van een parfum

Niet alleen alles wat met parfum te maken heeft is interessant maar het oude, pittoreske stadje met mooie steegjes en gezellige pleintjes heeft veel meer te bieden zoals haar kathedraal van de 13e eeuw.
 

voorwaarden | volg ons op facebook