Recept Nieuwsbrief 3 - Veldsla met zongedroogde tomaatjes, paprika en geitenkaas
Een heerlijk voorafje of maaltijd/lunch salade
Doe een aantal schepjes rode pesto in een leuk jampotje/kommetje en voeg langzaam schenkend olijfolie toe tot de gewenste dikte, evt. wat peper toevoegen. Heeft u te veel gemaakt, geen nood het is ook nog een volgende keer te gebruiken.
Bedek het bord met de sla naar keuze, daarop gespreid wat komkommerschijfjes, klein gesneden (zongedroogde)tomaatjes, en de reepjes paprika . Sprenkel naar keuze wat van de pestosaus erover en verkruimel daarna p.p. 2 schijfjes geitenkaas erboven.
Voor de carnivoren, wat reepje rauwe ham erbij smaakt ook prima.
Ingrediënten:
- Veldsla of kropsla
- Zongedroogde tomaatjes of verse tomaten
- Paprika, ½ per 2 personen
- Komkommer, circa 15 plakjes p.p. met de kaasschaaf gesneden
- Zachte geitenkaasrol, bijvoorbeeld die verpakt zijn in folie met 2 rollen boven elkaar
- Potje rode pesto + olijfolie
- Klein uitje, dun gesnipperd