Vakantiehuis zoeken:
Zoek een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Beschikbaarheid:

Huurprijs per week:

Naam huis of plaats:


Recept Nieuwsbrief 2 - Groene asperges met veldsla,

gedroogde tomaatjes, rauwe ham en groene pesto dressing

 

Ons plaatselijke restaurantje La Crémaillere in Le Val heeft een paar jaar geleden een Bib Gourmand ontvangen, een vermelding in de Michelin Gids. Prijs/kwaliteit is prima, we eten er dus graag. Onlangs aten we er weer en kregen onderstaand voorgerecht, heerlijk!
Ik heb gepoogd het na te maken.

Begin met de dressing: een verhouding van 3 eetlepels groene ( evt. rode) pesto op 6 eetlepels olijfolie, doe het gelijk in een leuk schaaltje of potje zodat het na het klaarmaken ook op tafel gezet kan worden voor de liefhebbers. Snijdt de tomaatjes in kleine stukjes, reken p.p. op 1-2 tomaatjes

Snijdt de houtige onderkanten van de asperges af (bewaren) zodanig dat alle asperges ongeveer even lang zijn. De onderkanten eerst in een wat grote pan leggen en daarop de asperges en licht zouten, water toevoegen zoveel dat de asperges net onderstaan. Na 3 minuten koken onmiddellijk uit het water nemen met een schuimspaan, even onder de koude kraan afkoelen en uit laten lekken op bv. een schone theedoek.

Nu komt het drapeerwerk: Leg op elk bord een plak rauwe ham of zalm. Leg daarop de asperges, een paar blaadjes veldsla, daarop de gesneden tomaatjes. Sprenkel er wat van het pestomengsel op en vouw de plak ham of zalm overheen tot een mooi pakketje. Zo maakt u alle pakketjes af, circa 2 pakketjes p.p. op een bordje.

Garneer het geheel met wat veldsla, met evt. ook wat cherrytomaatjes en sprenkel daar ook wat pestomengsel overheen. Voor de vegetariërs, zonder ham of zalm uiteraard, maar garneer het bordje dan met gevulde eieren door het dooiermengsel van een beetje boter, beetje mayo een beetje pesto, zout en peper te prakken.

Zet er op tafel ook wat (stok)brood bij en het restant pestomengsel (evt. nog wat bijmaken) en mogelijk ook het restant van ham of zalm. Een roseetje erbij want ...

Un jour sans vin est comme un jour sans soleil, een dag zonder wijn is als een dag zonder zon

Bon Appétit!

Ingrediënten:

  • bosje groene asperges, reken p.p. op 2-3 asperges per bundeltje.
  • 1 zakje veldsla
  • potje zongedroogde tomaatjes in olie
  • potje groene of rode pesto
  • circa 1 ons rauwe ham /zalm
  • olijfolie
voorwaarden | volg ons op facebook