Vakantiehuis zoeken:
Zoek een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Beschikbaarheid:

Huurprijs per week:

Naam huis of plaats:


Geitenkaas in een potje, een alternatief voor de kaasplank

Neem voor dit recept de gewone geitenkaasrolletjes. Ze worden verkocht, ook in Nederland, in een verpakking van 2 rollen boven elkaar.
Haal zoveel (voorgesneden) schijfjes als u gasten heeft. Doe in een afsluitbare ruime doos een flinke scheut olijfolie van een goede kwaliteit en meng daar een flinke hoeveelheid Provencaalse kruiden (Thijm, Rozemarijn) door. Leg daarin de geitenkaasschijfjes. Het beste resultaat krijgt u als de schijfjes geheel ondergedompeld zijn, anders moet u ze zelf regelmatig keren. Hoe langer de schijfjes erin liggen, hoe beter.

Heeft u leuke eenpersoonspotjes, gebruik ze voor dit recept om op de dienen. Evt. ook te koop bij Xenos en Dille & Kamille
Zet zo'n potje op een mooi bordje met wat gemengde sla (zonder dressing), de kruidenolie dient daarvoor. Lekker knapperig stokbroodje erbij en een glaasje wijn, bon appetit!

 

 

Camembert in een doosje

Ook een Camembert of petit Brie kunt u met verpakking en al even bakken in de oven. Heerlijk met wat honing en kruiden erop, of met uitgeperste knoflloook en wat kruiden zoals met verse tijm, rozemarijn en peperkorrels. Haal uiteraard eerst de plastic binnenverpakking van de camembert eraf. Snij de bovenkorst eraf en strooi eventueel van kruiden erop.

Zet het doosje zonder deksel circa 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer met stokbrood en salade of als borrelhap met rauwe groenten (komkommer-, paprika- en tomaatreepjes) en/of brood en groentenchips.

 


 

 

voorwaarden | volg ons op facebook