Vakantiehuis zoeken:
Zoek een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Beschikbaarheid:

Huurprijs per week:

Naam huis of plaats:


Wat neemt u mee uit de Provence Côte d'Azur

 Natuurlijk zijn er de traditionele souveniers in winkels en op de markt te koop:

  • Tafelkleden van traditionele makelij.
  • Spreien e.d. van gewatterde stof.
  • Aardewerk in de kleurrijke provencaalse dessins.
  • Zeepjes en (Lavendel)geurtjes.

Proef en neem ook die heerlijke wijnen uit de Provence mee

De bekenste wijnsoort in de Provence is de rosé, maar er wordt hier ook rode en witte wijnen geproduceerd. Onder de AOC benamingen van de Provence vallen Côtes de Provence, Côteaux d’Aix, Coteaux Varoisen Provence, Coteaux des Baux, Bandol, Cassis, Palette en Bellet.

Een prachtig wijngebied voor echte levensgenieters.

La Vie en Rose!

Nieuw in de Crus Classé des Côtes de Provence

Dertien wijnboeren en eigenaren van deze kwaliteitsaanduiding introduceren “La Route des Crus Classés des Côtes de Provence’ om u kennis te laten maken met uitzonderlijke wijngaarden, unieke wijnen en het gehele cultureel erfgoed. De route voert u door het hele departement van de Var, tussen de kust en het achterland.

Zie ook:

Bij www.la-provence-verte.fr kunt u uw eigen wijnroute samenstellen.

In Le Val (vlakbij Brignoles, Noord van A8) is het Hôtel de Vin waar u (biologische) wijnen van de coöperaties uit de streek kunt proeven en kopen, maar ook in La Celle, het Maison des Vins kunt u wijnen proeven en vergelijken van een groot aantal wijnhuizen uit de omgeving. La Selle is overigens anderszins ook de moeite waard vanwege de Hostellerie de l'Abbaye, een oud klooster waar ook een uitstekend restaurant (de top in de Var) is gevestigd waar u heerlijk in de binnentuin kunt lunchen of dineren, maar ook kunt rondwandelen in hun eigen moes- en kruidentuin. La Celle ligt vlakbij Brignoles.

zie ook www.abbay-celle.com.

Andere wijnhuizen die de moeite waard zijn:

Ook de Supermarché, Casino, Leclerc etc., hebben veel te bieden: azijnen, olijfolie (ook rechtstreeks bij de boer te koop of op de markt), mosterd, kruiden (ook op de wat grotere markten), ansjovispasta, gedroogde worsten, Nougat uit Montélimar, honing (natuurlijk ook op de markt) en als u een 'taartenbakker' bent, Eau de Rose, Arôme Fleur en amandelpoeder.


lees meer:
voorwaarden | volg ons op facebook