Vakantiehuis zoeken:
Zoek een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Beschikbaarheid:

Huurprijs per week:

Naam huis of plaats:


Duiken in de Middellandse Zee aan de Provence-Côte d'Azur

Kilometers kustlijn met kristalhelder water en een enorme verscheidenheid aan flora en fauna van het onderwaterleven van de Mediterranée met vele interessante watersportcentra en duikscholen. Met duikmogelijkheden voor elk niveau, van debutant tot bioloog, voor liefhebbers van scheepswrakken tot liefhebbers van flora en fauna. Dagelijks worden er door het Centre du Royal-Canadel en het Parc National de Port-Cros excursies georganiseerd om duikers kennis te laten maken met het duiken in de Middellandse Zee. Het duikseizoen duurt van april tot november.

De belangrijkste watersportcentra en duikscholen bevinden zich op/in Le Pradet, Giens, Sanary, Cavalaire, Ramatuelle, St.Tropez, Ste. Maxime, St. Raphaël, La Napoule, Cannes en Villefranche. Voor de kust van Hyères liggen de Iles d'Or, de gouden eilanden Porquerolles, Port-Cros en Île du Levant ook daar zijn duikers van harte welkom.

Calanque

Snorkelen

Snorkelen is geschikt voor iedereen, ook voor kinderen. Aan de oppervlakte, of net eronder, ontdek je een wonderschone wereld. Zoals in:
  • Hyères, Le Sentier sous-marin van Port Cros.
  • La Garde, Le Sentier sous-marin van l’anse Magaud.
  • La Londe-les-Maures, le Sentier sous-marin le Jardin des Mattes.

Het departement Le Var kent een grote maritieme biodiversiteit en een rijk onderwaterlandschap:
Duizelingwekkende rotsformaties die wemelen van het leven (koraal, sponzen en andere organismen), omringd door een scala aan vissoorten (van baarzen tot barracuda’s), zandgronden waaruit grote parelschelpen oprijzen, rotsen, grotten waarin zeebaarzen zich schuil houden, de kreeften en ten slotte het zeegras waarin een geheime populatie schuilgaat voor wie goed kan kijken!
U kunt ook prachtig duiken in de omgeving van Marseille. Spectaculair zijn de Calanques bij Cassis en het onderwater natuurpark aan de kust van la Ciotat.

Buitengewone duikplekken

Door het intensieve scheepsverkeer en de oorlogen is de bodem van de Middellandse Zee in de loop der eeuwen veranderd in een museum van scheepswrakken. Voor de kust van de Côte d’Azur liggen boten en een aantal vliegtuigen, de meeste wrakken liggen op meer dan 20 meter diepte. Het is er daarom buitengewoon duiken. De meeste duikscholen beschikken over kaarten met daarop de locaties van de wrakken. Voor de beginnende duiker zijn de wrakken op minder dan 18 meter diepte gemakkelijk te vinden.

Bijzondere onderwaternatuur vindt u in Les Impériaux, vanwege de rode hoornkoralen, La Cassidaigne uit de kust van Cassis met enorm veel vissen en het Ile Verte uit de kust van La Ciotat.

Voor meer informatie: www.visitvar.fr/plongee

voorwaarden | volg ons op facebook