Vakantiehuis zoeken:
Zoek een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk

Beschikbaarheid:

Huurprijs per week:

Naam huis of plaats:Leven  Als een God in Zuid-Frankrijk,
dat willen we toch allemaal?

 

NIEUWSBRIEF

Nummer 3, januari 2015

Graag wensen we u voor het Nieuwe Jaar veel geluk en zonneschijn!
Zon heeft ieder mens nodig daarom gaan we zo graag op vakantie naar de Provence-Côte d'Azur. Op Corsica na, het gebied met de meeste zonnedagen van Frankrijk nl. 300.
Maar Zuid-Frankrijk heeft nog veel meer te bieden: Cultuur en Natuur. In deze nieuwsbrief daarom een stukje over het Van Goghjaar 2015 dat zowel in Nederland, België als Frankrijk gevierd wordt.
En verder recepten, wat info over de Mimosaroute,te bezichtigen speciale tuinen en onderwatersporten.
Laat de vakantie voorpret maar beginnen, ook via Facebook!
Jaap en Marjolein Verburg

Mimosa


In Zuid-Frankrijk worden jaarlijks allerlei activiteiten georganiseerd rond de bloeiperiode van de Mimosa, de felgeel bloeiende vlinderbloemstruik die zo weelderig groeit en bloeit in Zuid-Frankrijk.
In Bormes-les-Mimosas worden eind januari en in februari grote tuinexposities georganiseerd en een Mimosa Corso. Ook in Sainte-Maxime en in Saint-Raphaël zijn corso's te bewonderen.
Eerder dan gewoonlijk is het momenteel al de moeite waard de fameuze toeristische Route du Mimosa te rijden: van Bormes-les-Mimosas (Var) naar Grasse (Alpes-Martimes), of andersom. Zo’n 130 km, verdeeld over acht plaatsjes/etappes. www.routedumimosa.com/
 
Wilt u een vleugje zonnigheid in huis, maak dan een Mimosa Cocktail van één deel droge bubbelwijn, één deel (verse) jus d'orange met eventueel een eetlepel Grand Manier en geniet …

 

 

Bijzondere Tuinen aan de Côte d'Azur

Er zijn streken in Frankrijk die een grotere reputatie hebben wat betreft openbare tuinen en parken. Toch zijn er aan de Côte ook een aantal zeer fraaie tuinen het vermelden waard. Zoals:

  • Le Parc Olbius-Riquier in Hyères.17 ha groot met vele exotische soorten palmbomen, bamboe en vetplanten, evenals een kleine dierentuin, een speeltuintje en treintje voor kinderen.
  • Jardin Castel Saint-Clair in het oude Hyères bovenop een heuvel ligt deze tuin die u via een deur in een oude muur binnen gaat. De exotische tuinen van circa 6500 m2, lopen terrasgewijs omhoog en bieden een mooi uitzicht op Hyères en de zee.
  • Le Parc Saint Bernard in Hyères,  Le Jardin en la Villa Noailles. Het is een van de beste voorbeelden van de invloed van de Art Deco ideeën over tuinontwerp.
  • Jardin Botanique de la Villa Thuret in Antibes, deze botanische tuin heeft als accent wetenschappelijk onderzoek. Sinds 1980 is er een tuin-renovatieprogramma om elk jaar gemiddeld 200 nieuwe soorten te introduceren om de biodiversiteit te beschermen.
  • Domaine du Rayol, Rayol-Canadel-sur-Mer, het Domaine du Rayol is een beschermd natuurgebied van 20 ha gelegen aan de voet van de Maures. De tuin ligt op een kaap en biedt een schitterend uitzicht over zee.
  • Château de la Napoule in Mandelieu aan de baai van Cannes, een kleine burcht omgeven door groene heesters en bomen en hier en daar een grote toef bloemen. Door het mediterrane klimaat doen ook exotische planten het hier goed.
  • Villa en Jardins Ephrussi de Rothschild in Saint-Jean-Cap-Ferrat. Een van de nazaten van de beroemde bankiers familie Béatrice Ephrussi, wist precies hoe ze haar villa en bijbehorend landgoed wilde inrichten toen ze in de gelegenheid was om een landtong aan te kopen in de Middellandse Zee.
  • Jardin d'Eguilles, een niet alledaagse combinatie van natuur en cultuur vindt u in dit privé park van Max Sauze, gelegen in de buurt van Aix-en-Provence.
  • Le Jardin Exotique d'Eze bij Nice, bijzondere cactus- en vetplantentuin met spectaculair weids uitzicht op de Rivièra.
  • Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat heeft een tuin van 14,3 ha met een van de fraaiste plantencollecties ter wereld; deze tuin bevat niet minder dan 16.000 verschillende plantensoorten.

Lees meer

 

2015 Vincent van Gogh Jaar


Op 29 juli 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) overleed. De Van Gogh Europe Foundation, een samenwerkingsverband van ongeveer 30 organisaties, grijpt deze kans aan om de Nederlandse kunstenaar met het thema '125 jaar inspiratie' te eren. De aanleiding daarvoor is dat de kunstenaar veel mensen tot op de dag van vandaag inspireert. De activiteiten worden het gehele jaar gehouden in Nederland, Belgie, Frankrijk en Engeland. In de Provence is veel van hem te zien en te horen in Arles en Saint-Remy-de-Provence.

Lees verder …

 

 

Duiken in de Middellandse Zee, aan de Provence-Côte d'Azur


Kilometers kustlijn met kristalhelder water en een enorme verscheidenheid aan flora en fauna van het onderwaterleven van de Mediterranée met vele interessante watersportcentra en duikscholen. Met duikmogelijkheden voor elk niveau, van debutant tot bioloog, voor liefhebbers van scheepswrakken tot liefhebbers van flora en fauna. Het duikseizoen duurt van april tot november. Dagelijks worden er door het Centre du Royal-Canadel en het Parc National de Port-Cros excursies georganiseerd om duikers kennis te laten maken met het duiken in de Middellandse Zee.

De belangrijkste watersportcentra en duikscholen bevinden zich op in Le Pradet, Giens, Sanary, Cavalaire, Ramatuelle, St. Tropez, Ste. Maxime, St. Raphaël, La Napoule, Cannes en Villefranche. Voor de kust van Hyères liggen de Iles d'Or, op deze gouden eilanden Porquerolles, Port-Cros en Ile du Levant zijn duikers ook van harte welkom.

Lees meer

 

Een heerlijk voorafje of een maaltijdsalade

Veldsla met zongedroogde tomaatjes, paprika en geitenkaas

 

In een volgende Nieuwsbrief:
In ieder geval een nieuw recept en verder bijzondere routes en ...
Heeft u suggesties, opmerkingen en aanvullingen, foto's of filmpjes, mail ons.
Wij zijn er blij mee!

voorwaarden | volg ons op facebook